POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Torta sa Schogetten čokoladom

Torta sa Schogetten čokoladom

Zašto ljubitelji kraljice među slatkišima ne bi sebi priuštili opustanje uz poslastice od njenog veličanstva – čokolade? Torta je uvek odlična ideja da se zasladite, a među najlešim je Reforma torta sa Schogetten čokoladom.

Potrebno je za kore: 2x6 belanaca,

                                     2x160gr Demero smeđeg šećera

                                     2x160gr oraha

Za fil:                           12 žumanaca,

                                     12 kašika Demero smeđeg šećera

                                    100gr Schogetten mlečne čokolade

                                    250gr margarina.

Priprema: Umutiti 6 belanaca i dodati 160gr šećera, mutiti dok se šećer ne istopi. Dodati 160gr mlevenih oraha i lagano sjediniti. Peći na 180 stepeni oko 15-20 min. Dok se prva kora peče, umutiti to isto za drugu, prvu izvadite iz pleha, sipati smesu za drugu i peći. Pokriti kore krpom da se ne suše. Dok se peče druga kora, staviti manju šerpu sa 12 žumanaca u veću šerpu sa vodom na ringlu, da voda provri, smanjiti temperaturu ali da voda i dalje ključa, umutiti žumanca sa šećerom mikserom da postane penasto, sipati u to pola šoljice vode i nalomiti čokoladu i sve staviti nad šerpom sa vodom što ključa, kuvati muteći mikserom 10-15 minuta, da počnu tragovi od žica da se vide. Umutiti margarin mikserom penasto i kad je krem prohlađen sjedinite s njim. Kore preseći uzduž i filovati i preko fila posuti mlevene orahe.

Za one koji je do sad nisu probali, vreme je da uživaju u najjednostavnijoj, a izuzetno ukusnoj torti!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.