Torta sa crnom i belom Schogetten čokoladom
Sastojci za jednu koru:
- 3 belanca,
- 3 kašike šećera,
- 3 kašike prženih mlevenih lešnika,
- 3 kašike mlevenog keksa,
- 1 kašika brašna,
- pola kasicice praška za pecivo.
- Potrebno je napraviti dve ovakve kore.
- Sastojci za krem:
- 8 dcl mleka,
- 100 gr Demero smeđeg šećera,
- 2 pudinga od vanile,
- 6 žumanaca,
- 200 gr putera,
- 100 gr Schogetten tamne čokolade,
- 100 gr Schogetten bele čokolade
Za dekoraciju:
Drobljena čokolada,
lešnici i čokoladne bombonice
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, a potom dodati preostale sastojke, pa ispeći koru u manjem okruglom kalupu za torte koji smo pr ethodno premazali puterom i posuli malim slojem brašna. Kora se peče na 180 C oko 20-tak minuta. Ohladiti je i posuti sa nekoliko kašika mleka. Ispeći još jednu istu koru ili jednu od 6 belanaca, pa je prepoloviti. Umutiti žumanca, dodati malo mleka, prah pudinga i sve izmešati.
Preostalo mleko pomešati sa šećerom i staviti da prokuva, a zatim smanjiti temperaturu i sipati žumance i puding i kuvati.
Ohladiti i dodati puter. Izmiksati i prepoloviti smesu.
U pola dodati belu, a u pola tamnu čokoladu otopljenu na pari. Na koru staviti jedan krem, preklopi
ti drugom korom, potom drugi krem i ukrasiti drobljenom čokoladom, celim lešnicima i bombonicama. Ostaviti 2 do 3 sata u frizider da se torta stegne, a potom je služiti. Prijatno!