POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Torta sa crnom i belom Schogetten čokoladom

Torta sa crnom i belom Schogetten čokoladom

Sastojci za jednu koru:

  • 3 belanca,
  • 3 kašike šećera,
  • 3 kašike prženih mlevenih lešnika,
  • 3 kašike mlevenog keksa,
  • 1 kašika brašna,
  • pola kasicice praška za pecivo.
  • Potrebno je napraviti dve ovakve kore.
  •  
  • Sastojci  za  krem: 
  • 8  dcl  mleka, 
  • 100  gr  Demero  smeđeg  šećera,
  • 2  pudinga  od  vanile, 
  • 6 žumanaca,
  • 200 gr putera,
  • 100 gr Schogetten tamne čokolade,
  • 100 gr Schogetten bele čokolade


Za dekoraciju:

Drobljena čokolada,
lešnici i čokoladne bombonice


Priprema: 

Umutiti  belanca  sa  šećerom  u  čvrst  sneg,  a  potom dodati  preostale  sastojke,  pa ispeći koru u manjem okruglom kalupu za torte koji smo pr ethodno premazali puterom i posuli malim slojem brašna. Kora se peče na  180 C oko 20-tak minuta. Ohladiti je i posuti sa nekoliko kašika  mleka.  Ispeći  još jednu  istu  koru  ili  jednu  od  6  belanaca,  pa  je  prepoloviti.  Umutiti žumanca,  dodati  malo  mleka,  prah  pudinga  i  sve  izmešati.
Preostalo  mleko  pomešati  sa šećerom i staviti da prokuva, a zatim smanjiti temperaturu i sipati žumance i puding i kuvati.
Ohladiti i dodati puter. Izmiksati i prepoloviti smesu.

U pola dodati belu, a u pola tamnu čokoladu otopljenu  na  pari.  Na  koru  staviti  jedan  krem, preklopi
ti  drugom  korom,  potom  drugi  krem  i ukrasiti drobljenom čokoladom, celim lešnicima i bombonicama. Ostaviti 2 do 3 sata u frizider da se torta stegne, a potom je služiti. Prijatno!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.