POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Torta od kestena i čokolade

Torta od kestena i čokolade

Jesen je doba finih kestena koje možemo jesti na toliko različitih načina. Evo jednog recepta za izvanrednu tortu.

Sastojci za biskvit:

150 g putera

100 g Azucar Demero smeđeg šećera

400 g mlevenog keksa po izboru

100 g mlevenih oraha

120 g Schogetten tamne čokolade

1 velika kašika ekstrakta ruma

100 ml mleka

Sastojci za fil:

100 g putera

120 g šećera u prahu

500 g nezaslađenog kesten pirea 

2 velike kašike ekstrakta ruma

Sastojci za premaz:

200 ml ulupane slatke pavlake

2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera

Priprema:

Smeđi šećer i maslac umutite u finu smesu. Postepeno dodajte ostale sastojke. Za fil umutite sve sastojke mikserom. Na tacnu ručno oblikujte koru, potom premažite filom. Fil premažite slatkom pavlakom i šećerom.

Ostavite ovu jesenju poslasticu da se dobro ohladi pa je poslužite. 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.