Torta od kestena i čokolade
Jesen je doba finih kestena koje možemo jesti na toliko različitih načina. Evo jednog recepta za izvanrednu tortu.
Sastojci za biskvit:
150 g putera
100 g Azucar Demero smeđeg šećera
400 g mlevenog keksa po izboru
100 g mlevenih oraha
120 g Schogetten tamne čokolade
1 velika kašika ekstrakta ruma
100 ml mleka
Sastojci za fil:
100 g putera
120 g šećera u prahu
500 g nezaslađenog kesten pirea
2 velike kašike ekstrakta ruma
Sastojci za premaz:
200 ml ulupane slatke pavlake
2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
Priprema:
Smeđi šećer i maslac umutite u finu smesu. Postepeno dodajte ostale sastojke. Za fil umutite sve sastojke mikserom. Na tacnu ručno oblikujte koru, potom premažite filom. Fil premažite slatkom pavlakom i šećerom.
Ostavite ovu jesenju poslasticu da se dobro ohladi pa je poslužite.