Sočna i elegantna Grabower torta
Ukoliko vam je ponestalo ideja za praznične slatkiše, evo jednog slasnog recepta za tortu sa nemačkim Grabower šampitama:
Za biskvit (koru) je potrebno:
• 3 jaja,
• 2 kašike hladne vode,
• 100g šećera,
• 100g brašna,
• 2 male kašike praška za pecivo
Za fil:
• 12 komada Grabower šampita,
• 250 g svežeg nemasnog sira,
• 250 g šlaga
Za biskvit : Izmutite jaja sa vodom, dodavajući postepeno šećer i miksajte dok ne dobijete finu smesu i na kraju dodajte brašno sa praškom za pecivo. Peći na 180 stepeni oko 15-20 min.
Za fil: Staviti nemasni sir u posudu i dodati 9 Grabower šampita, bez donjeg vafla – i fino izmešajte. Umutite šlag i dodajte u smesu. Fil stavite na biskvit i ukrasite ostalim grabower šampitama ili po vašoj želji. Prijatno!