POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Sočna i elegantna Grabower torta

Sočna i elegantna Grabower torta

Ukoliko vam je ponestalo ideja za praznične slatkiše, evo jednog slasnog recepta za tortu sa nemačkim Grabower šampitama:

Za biskvit (koru) je potrebno:

•    3 jaja,
•    2 kašike hladne vode,
•    100g šećera,
•    100g brašna,
•    2 male kašike praška za pecivo

Za fil:

•    12 komada Grabower šampita,
•    250 g svežeg nemasnog sira,
•    250 g šlaga

 

Za biskvit : Izmutite jaja sa vodom, dodavajući postepeno šećer i miksajte dok ne dobijete finu smesu i na kraju dodajte brašno sa praškom za pecivo. Peći na 180 stepeni oko 15-20 min.

Za fil: Staviti nemasni sir u posudu i dodati 9 Grabower šampita, bez donjeg vafla – i fino izmešajte. Umutite šlag i dodajte u smesu. Fil stavite na biskvit i ukrasite ostalim grabower šampitama ili po vašoj želji. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.