Palačinka torta
Sastav:
- 150gr brašna
- 4 jajeta
- 2,5dl mleka
- 60gr putera
- 40gr šećera
- 300gr čokolade za kuvanje
- 3dl slatke pavlake
- 100gr kandiranih trešanja
- Pola nara
Priprema:
Mikserom umutite mleko sa brašnom, 1,5dl vode, jajima, šećerom i istopljenim puterom da dobijete ujednačenu i meku smesu. Ostavite je da odstoji poklopljena 1 sat na svežem mestu. Zagrejte teflonski tigan prečnika 16 cm i u njemu ispecite palačinke od pripremljene smese. Čokoladu sitno iseckajte, prebacite je u sud sa pavlakom i rastopite na pari pazeći da dno suda ne dodiruje vodu u šerpi nad kojom topite čokoladu. Izmešajte i ostavite krem da se prohladi. Postavite palačinku na tacnu za posluženje, premažite je slojem čokoladnog krema i pospite komadićima kandirane trešnje.
Nastavite da ređate slojeve na isti način dok ne utrošite sve sastojke, završavajući palačinkom. Prebacite u frižider na 30 minuta, isecite na trokutove i poslužite. Prijatno!