POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Nugat torta

Nugat torta

Sastav:

  • 150gr pečenih i oljuštenih lešnika
  • 100gr šećera
  • 60gr plazme
  • 70gr putera
  • 2 jajeta
  • 150gr čokolade za kuvanje
  • 0,5dl slatke pavlake
  • Malo soli

 

Priprema:

Stavite u blender 120gr lešnika, 10gr šećera, plazmu i 100 grama izlomljene čokolade i izmiksajte na veoma sitno. U dubljoj činiji umutite omekšali puter sa preostalim šećerom dok ne dobijete penastu masu, pa dodajte jaja. Mešajte drvenom varjačom da se sve sjedini. Ovom kremu ddajte samlevene sastojke  i  malo  soli,  pa  sve  pažljivo  promešajte  i sipajte  u  kalup  sa  stranicama  koje  se  skidaju, prečnika  18cm,  obloženog  papirom  za  pečenje.  Pecite  oko  1  sat  na  160  stepeni.  Čokoladni  krem napravite  tako  što  ćete  preostalu  čokoladu  istopiti  na  pari  zajedno  sa  pavlakom.  Kada  se  ohladi prebacite ga u frižider na 15-20 minuta. Posle umutite mikserom da dobijete vazdušasti krem svetle boje. Premažite tortu i ukrasite je po želji. 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.