Najlepša čokoladna torta
Napravite ovu poslasticu koja će oduševiti sve.
Sastojci:
Za kore – 4 komada
4 jajeta
4 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
2 kašike brašna
2 kašike kakaa
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
prstohvat praška za pecivo
1 kašika mlevenih oraha
Za prelivanje kora:
100 g Schoegetten tamne čokolade
100 g Azucar Demero smeđeg šećera
1,5 dl mleka
150 g putera
2 narandže
Prvi fil:
300 g Azucar Demero smeđeg šećera
300 g Schogetten tamne čokolade
300 g mlevenih oraha
2 dl mleka
200 g putera
1 narandžina kora
1 vanilin šećer
Drugi fil:
5 jaja
1 l mleka
5 pudinga od vanile
300 g Azucar Demero smeđeg šećera
250 g putera
2 vanilin šećera
2 dl slatke pavlake
Priprema:
Za pripremu kora - Umutite belanca u čvrst sneg, pa dodajte smeđi šećer i mutite dok se ne otopi. Nakon toga dodajte jedno po jedno žumance. Umutite, pa dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje. Sve čvrste sastojke izmešajte, pa postepeno dodavjte u smesu koju ste prethodno umutili. Lagano izmešajte i pecite u plehu oko 15-tak minuta na 150 stepeni. Isti je postupak za sve kore.
Prvi fil – istopite smeđi šećer, tamnu čokoladu, mleko, pa kada se smesa malo prohladi, dodajte puter, a nakon toga orahe i rendanu koru od narandže. Ostvaite smesu da se steže u frižideru.
Drugi fil - umutite jaja sa smeđim šećerom, pa dodajte puding i postepeno oko pola litra mleka. Drugu polovinu mleka stavite da provri, pa u mleko dodajte smesu od pudinga i jaja. Kuvajte na laganoj temperaturi dok se fil ne zgusne. U toku hlađena, mutite fil mikserom kako se ne bi stvorile grudvice. Dodajte vanilin šećer i umućen puter, a nakon toga i umućenu slatku pavlaku. Ostavite fil da se stegne u frižideru.
Preliv – otopite tamnu čokoladu, mleko i smeđi šećer, pa dodajte puter. Sklonite sa ringle i mešajte dok se puter ne otopi. Izrendajte koru od narandže, a sok iscedite i ostavite posebno. Kore prvo poprskajte sokom od narandže, a nakon toga smesom od čokolade. Filujte tortu na sledeći način - kora, drugi fil, kora, prvi fil, kora, pa drugi fil. Prelijte koru i ukrasite po želji.