POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Najlepša čokoladna torta

Najlepša čokoladna torta

Napravite ovu poslasticu koja će oduševiti sve.

Sastojci:

Za kore – 4 komada

4 jajeta

4 kašike Azucar Demero smeđeg šećera

2 kašike brašna

2 kašike kakaa

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

prstohvat praška za pecivo

1 kašika mlevenih oraha

Za prelivanje kora:

100 g Schoegetten tamne čokolade

100 g Azucar Demero smeđeg šećera

1,5 dl mleka

150 g putera

2 narandže

Prvi fil:

300 g Azucar Demero smeđeg šećera

300 g Schogetten tamne čokolade

300 g mlevenih oraha

2 dl mleka

200 g putera

1 narandžina kora

1 vanilin šećer

Drugi fil:

5 jaja

1 l mleka

5 pudinga od vanile

300 g Azucar Demero smeđeg šećera

250 g putera

2 vanilin šećera

2 dl slatke pavlake

 

Priprema:

Za pripremu kora - Umutite belanca u čvrst sneg, pa dodajte smeđi šećer i mutite dok se ne otopi. Nakon toga dodajte jedno po jedno žumance. Umutite, pa dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje. Sve čvrste sastojke izmešajte, pa postepeno dodavjte u smesu koju ste prethodno umutili. Lagano izmešajte i pecite u plehu oko 15-tak minuta na 150 stepeni. Isti je postupak za sve kore.

Prvi fil – istopite smeđi šećer, tamnu čokoladu, mleko, pa kada se smesa malo prohladi, dodajte puter, a nakon toga orahe i rendanu koru od narandže. Ostvaite smesu da se steže u frižideru.

Drugi fil - umutite jaja sa smeđim šećerom, pa dodajte puding i postepeno oko pola litra mleka. Drugu polovinu mleka stavite da provri, pa u mleko dodajte smesu od pudinga i jaja. Kuvajte na laganoj temperaturi dok se fil ne zgusne. U toku hlađena, mutite fil mikserom kako se ne bi stvorile grudvice. Dodajte vanilin šećer i umućen puter, a nakon toga i umućenu slatku pavlaku. Ostavite fil da se stegne u frižideru.

Preliv – otopite tamnu čokoladu, mleko i smeđi šećer, pa dodajte puter. Sklonite sa ringle i mešajte dok se puter ne otopi. Izrendajte koru od narandže, a sok iscedite i ostavite posebno. Kore prvo poprskajte sokom od narandže, a nakon toga smesom od čokolade. Filujte tortu na sledeći način - kora, drugi fil, kora, prvi fil, kora, pa drugi fil. Prelijte koru i ukrasite po želji.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.