Najkremastija čokoladna torta
Verovatno da nema osobe koja ne voli čokoladnu tortu, ali ova dodatno kremom bogata torta, otopiće i najtvrđa srca...
Za krem vam je potrebno:
• 12 kašika mlevenih, pečenih lešnika
• 200 gr Schogetten crne čokolade
• 200ml slatke pavlake
• 12 žumanaca
• 500ml mleka
• 12 kašika šećera
• 6 kašika gustina
• 250gr putera
• 100gr šećera u prahu
Za kore vam je potrebno:
• 12 belanaca
• 16 kašika šećera
• 8 kašika kakaa
• 4 kašike brašna
• 16 kašika mlevenih, pečenih lešnika
• 1 prašak za pecivo
Za glazuru vam je potrebno:
• 200gr Schogetten crne čokolade
Priprema:
Izmiksirati belanca šećerom. Postepeno dodavati orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sve lagano sjediniti varjačom.
Zagrejati rernu na 200 stepeni, pa od ove mere peći kore po 15-ak minuta. Pleh bi trebao biti razmera, otprilike, 25 x 25cm. Ohladiti kore, pa isprskati mlekom.
Pomešati žumanca, mleko, gustin i šećer, pa staviti na laganu vatru uz stalno mešanje da se skuva. Kada se skuva i zgusne, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi, pa skroz ohladiti.
Ulupati penasto puter sa šećerom u prahu, pa toj smesi dodavati ohlađen krem i miksirati. Ulupati šlag ili slatku pavlaku i dodati kremu.
Isfilovati kore kremom, a tortu dekorisati istopljenom Schogetten tamnom čokoladom. Prijatno!