POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Najkremastija čokoladna torta

Najkremastija čokoladna torta

Verovatno da nema osobe koja ne voli čokoladnu tortu, ali ova dodatno kremom bogata torta, otopiće i najtvrđa srca... 

Za krem vam je potrebno:

•    12 kašika mlevenih, pečenih lešnika
•    200 gr Schogetten crne čokolade
•    200ml slatke pavlake
•    12 žumanaca
•    500ml mleka
•    12 kašika šećera
•    6 kašika gustina
•    250gr putera
•    100gr šećera u prahu

 

Za kore vam je potrebno:

•    12 belanaca
•    16 kašika šećera
•    8 kašika kakaa
•    4 kašike brašna
•    16 kašika mlevenih, pečenih lešnika
•    1 prašak za pecivo

Za glazuru vam je potrebno:

•    200gr Schogetten crne čokolade

Priprema:

Izmiksirati belanca šećerom. Postepeno dodavati orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sve lagano sjediniti varjačom.
Zagrejati rernu na 200 stepeni, pa od ove mere peći kore po 15-ak minuta. Pleh bi trebao biti razmera, otprilike,  25 x 25cm. Ohladiti kore, pa isprskati mlekom.
Pomešati žumanca, mleko, gustin i šećer, pa staviti na laganu vatru uz stalno mešanje da se skuva. Kada se skuva i zgusne, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi, pa skroz ohladiti.
Ulupati penasto puter sa šećerom u prahu, pa toj smesi dodavati ohlađen krem i miksirati. Ulupati šlag ili slatku pavlaku i dodati kremu.
Isfilovati kore kremom, a tortu dekorisati istopljenom Schogetten tamnom čokoladom. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.