Ledena Hig Hagemann torta od limuna
Ovaj ukusni, osvežavajući recept za čokoladnu limun tortu, učiniće da odmah poželite da uđete u kuhinju i počnete pripreme.
Potrebno Vam je:
• 1 pakovanje Hig Hagemann Doppel keksa
• 2 kašike putera
• 1 kondenzovano mleko
• sok od limuna
• 3 1/2 slatke pavlake
• 1/2 pakovanje želatina u prahu.
• Okrugli pleh sa dnom koje se uklanja
Priprema testa:
Usitnite keks u blenderu, pa izmešajte sa puterom dok se ne ujednači. Dobijenom smesom pokrijte dno i strane pleha. Ispecite u rerni zagrejanoj na 200º C oko 10 minuta. Ostavite na stranu da se ohladi.
Priprema nadeva:
U blenderu umutite kondenzovano mleko sa limunovim sokom dok ne postane kremasto. Dodajte pavlaku i želatin (koje ste prethodno otopili prema uputstvu na pakovanju), i dobro umutite dok se svi sastojci ne sjedine. Prelijte preko pečenog, ohlađenog testa i stavite u frižider na 4 sata. Prilikom posluživanja, ukrasite tanko narezanim limunom. Prijatno!
Savet: Sačekajte da se želatin ohladi pre nego ga pomešate sa ostalim sastojcima.