POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Ledena Hig Hagemann torta od limuna

Ledena Hig Hagemann torta od limuna

Ovaj ukusni, osvežavajući recept za čokoladnu limun tortu, učiniće da odmah poželite da uđete u kuhinju i počnete pripreme.


Potrebno Vam je:


•    1 pakovanje Hig Hagemann Doppel keksa
•    2 kašike putera
•    1 kondenzovano mleko
•    sok od limuna
•    3 1/2 slatke pavlake
•    1/2 pakovanje želatina u prahu.
•    Okrugli pleh sa dnom koje se uklanja

 

Priprema testa:


Usitnite keks u blenderu, pa izmešajte sa puterom dok se ne ujednači. Dobijenom smesom pokrijte dno i strane pleha. Ispecite u rerni zagrejanoj na 200º C oko 10 minuta. Ostavite na stranu da se ohladi.

 

Priprema nadeva:


U blenderu umutite kondenzovano mleko sa limunovim sokom dok ne postane kremasto. Dodajte pavlaku i želatin (koje ste prethodno otopili prema uputstvu na pakovanju), i dobro umutite dok se svi sastojci ne sjedine. Prelijte preko pečenog, ohlađenog testa i stavite u frižider na 4 sata. Prilikom posluživanja, ukrasite tanko narezanim limunom. Prijatno!


Savet: Sačekajte da se želatin ohladi pre nego ga pomešate sa ostalim sastojcima.

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.