POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladna torta sa tropskim voćem

Čokoladna torta sa tropskim voćem

Tropsko voće, osim što daje nove dimenzije ukusa u kombinaciji sa čokoladom, dostupno je tokom cele godine, pa ovu tortu možete praviti kadgod poželite!

Potrebno je:

•    400gr Schogetten mlečne čokolade
•    450gr šećera
•    2 pomorandže + 1 za dekoraciju
•    1 limun
•    100ml vode
•    50g putera
•    4 jaja
•    prašak za pecivo
•    220g brašna
•    200ml slatke pavlake

 

Priprema:

Operite dobro pomorandže i kuvajte ih sa korom 2 sata. Kad prođe vreme kuvanja ostranite tanko vrhove pomorandže pa ih grubo iseckajte na kocke. Iseckanu pomorandžu vratite u šerpu pa dodajte 250gr šećera, vodu, limunovu koru i sok. Kuvajte sve skupa 20min i ostavite da se ohladi. 

Rernu zagrejte na 170c. Istopite puter i 125 gr Schogetten mlečne čokolade. Umutite cela jaja sa 200gr šećera dok ne postane penasta smesa. Ubacite istopljenu čokoladu sa puterom, dodajte brašno i prašak za pecivo. Sve ručno sjedinite, pa uspite u obložen okrugli pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite oko 45min. Kada je kora pečena, Koru isecite je na dva dela. Donju premažite sa sosom od pomorandže koji ste prethodno pripremili, pa odozgo stavite drugu koru.

Slatku pavlaku zagrejte, sklonite sa ringle i ubacite da se lagano istopi preostala Schogetten mlečna čokolada. Ovim filom prelijte tortu, a kada se fil stvrdne, ukrasite je iseckanom pomorandžom, koju prethodno možete i kandirati. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.