Čokoladna torta sa smeđim šećerom
Sastojci:
• 4 jaja
• 4 kašike Demero smeđeg šećera
• 160 gr Schogetten tamne cokolade
• 300 gr Schogetten mlečne čokolade
• 500 gr mascarpone sira
• 50 gr šećera u prahu
• 4 vanilin šećera
• 2,5 dcl mleka
• 4 kesice praha za šlag penu
• 80 gr maslaca
• 1 kašika brašna
Priprema:
Otopiti na pari maslac i tamnu čokoladu. Umutiti jaja i šećer, dodati otopljenu masu i brašno, sjediniti i peći u okruglom kalupu obloženom pek papirom na 180 C 20-ak minuta. Umutiti sir, šecer i vanilin šećer. Posebno umutiti mleko sa prahom za šlag pa ga dodati siru. Mlečnu čokoladu otopiti na pari pa je dodati smesi sa sirom i šlagom. Sve izmiksati i izliti preko kore i sa strane. Ostaviti nekoliko sati u frižideru.
Prijatno!