POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladna krem torta

Čokoladna krem torta

Početak decembra skoro je uvek hladan. Evo našeg predloga kako da ga zagrejete.

Sastojci:

Za koru:

4 jajeta

100 g Azucar Demero smeđeg šećera

4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

4 kašike brašna

50 g praška za puding od čokolade

2 kašike kakaa

1/2 praška za pecivo

Za fil:

4 jajeta

150 g Azucar Demero smeđeg šećera

100 g Shogetten tamne čokolade

200 g margarina

2,5 dl slatke pavlake

Za preliv od čokolade:

100 g Schogetten tamne čokolade

5 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

Priprema:

Za koru belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca i šećer. Potom dodati ulje, brašno, puding od čokolade, kakao prašak za pecivo i promešati. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.

Okrugao kalup za torte obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni. Koru ostaviti da se ohladi, a zatim je izvaditi iz kalupa i poprečno preseći napola da se dobiju dve kore.

Za pripremu fila umutiti jaja i šećer. Presuti ih u odgovarajuću posudu za kuvanje na pari i dodati izlomljenu čokoladu. Kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se čokolada ne istopi,a fil dobije odgovarajuću gustinu. Potom skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu kremu dodati omekšao margarin i umutiti mikserom. Dobijeni

Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati umućenu slatku pavlaku i polako promešati kakao bi se dobila ujednačena smesa.

Prvu koru premazati tamnim filom bez slatke pavlake. Preklopiti drugom korom i naneti svetli fil sa šlagom od slatke pavlake te poravnati i staviti u frižider da se stegne. Čokoladu za kuvanje otopiti na pari sa malo ulja i preliti preko ohlađene torte.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.