POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čoko-torta sa rumom

Čoko-torta sa rumom

Novogodišnja trpeza je nezamisliva bez njenog visočanstva-čokolade. Evo sjajnog recepta za veoma slasnu i ukusnu čokoladnu tortu:

Sastojci

•    3 jaja
•    200 gr Schogetten tamne čokolade+100gr za glazuru
•    100 gr putera+50 gr za glazuru
•    100 gr Azucar Demero smeđeg šećera
•    1 vanilin šećer
•    200 gr brašna
•    Prašak za pecivo
•    3 kašike nes kafe
•    1,5 dcl vode
•    0,75 dcl ruma
•    Ulje
•    Brusnice i bombonice za dekoraciju

Priprema:

Čokoladu i maslac otopite, izmešajte i smlačite. Jaja i šećer izmutite, dodajte čokoladu i maslac. Tri kašike nes kafe prelijte sa 1,5 dcl vruće vode, dodajte 0,75 dcl ruma, zajedno sjedinite sa jajima, šećerom i maslacem, pa lagano izmešajte. Brašno prosijte sa praškom za pecivom i sjedinite sa vlažnim sastojcima. Duboku modlu ili manju tepsiju namažite maslacem, pospite brašnom i uspite smesu. Pecite na 160 - 180 C 40 minuta. Ohlađeni kolač prelijte pripremljenom čokoladnom glazurom. Kada se ohladi ukrasite bombonicama i brusnicama ili po želji. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.