POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Brza čokoladna kesten torta

Brza čokoladna kesten torta

Iskoristite jesenje dane i blagodeti koje nam ovo godišnje doba pruža i napravite ovu sjajnu tortu sa kestenom i čokoladom. Prava kombinacija za tmurne dane koja će oterati jesenju depresiju i neraspoloženje.

Potrebno je:

•    350 gr Schogetten tamne čokolade
•    65 g Azucar Demero smeđeg šećera
•    450 g kesten pirea (najbolje da ga same napravite)
•    6 jaja
•    prstohvat soli
•    125 g putera
•    2 kašike ruma
•    250 ml slatke pavlake
•    malo cimeta
•    par kapi ekstrakta od vanile

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 C. Istopite 250gr čokolade. Odvojite belanca od žumanaca i umutite belance sa malo soli, a u  drugoj posudi umutite žumance, kesten pire, puter i šećer.
U smesu sa žumancima lagano dodajte pola smese sa belancima, rum i rastopljenu čokoladu. Dobro izmiksajte i dodajte ostatak smese od belanaca. Smesu sipajte u pleh koji ste pretodno premazali maslacem i obložili papirom za pečenje. Pecite tortu od 40 do 60 minuta, tako da pri vrhu ostane kremasta. Zatim je izvadite iz rerne i iz kalupa. Istopite preostalih 100 grama čokolade sa slatkom pavlakom u koju ste dodali malo cimeta i ekstrat vanile. Prelijte celu tortu čokoladnom glazurom i uživajte!
 

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.