Brza čokoladna kesten torta
Iskoristite jesenje dane i blagodeti koje nam ovo godišnje doba pruža i napravite ovu sjajnu tortu sa kestenom i čokoladom. Prava kombinacija za tmurne dane koja će oterati jesenju depresiju i neraspoloženje.
Potrebno je:
• 350 gr Schogetten tamne čokolade
• 65 g Azucar Demero smeđeg šećera
• 450 g kesten pirea (najbolje da ga same napravite)
• 6 jaja
• prstohvat soli
• 125 g putera
• 2 kašike ruma
• 250 ml slatke pavlake
• malo cimeta
• par kapi ekstrakta od vanile
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 C. Istopite 250gr čokolade. Odvojite belanca od žumanaca i umutite belance sa malo soli, a u drugoj posudi umutite žumance, kesten pire, puter i šećer.
U smesu sa žumancima lagano dodajte pola smese sa belancima, rum i rastopljenu čokoladu. Dobro izmiksajte i dodajte ostatak smese od belanaca. Smesu sipajte u pleh koji ste pretodno premazali maslacem i obložili papirom za pečenje. Pecite tortu od 40 do 60 minuta, tako da pri vrhu ostane kremasta. Zatim je izvadite iz rerne i iz kalupa. Istopite preostalih 100 grama čokolade sa slatkom pavlakom u koju ste dodali malo cimeta i ekstrat vanile. Prelijte celu tortu čokoladnom glazurom i uživajte!