POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Božićna torta sa suvim voćem

Božićna torta sa suvim voćem

Potrebno je:

  • 300 g suvog voća (brusnice, kajsije i šljive)
  • 350 ml hladnog čaja,dve kesice
  • 150 g Azucar Demero smeđeg šećera
  • izrendana korica i sok od narandže
  • izrendana korica i sok od limuna
  • 1 jaje, blago izmućkano
  • 250 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli

 

Priprema:
 
 Iseckati suvo voće, staviti u posudu, pa preliti sa hladnim čajem. Ostaviti preko noći.
 Procediti voće (sačuvati tečnost). U posudi pomešati isceđeno voće, šećer, narandžinu i limunovu narendanu koricu. Sipati narandžin i limunov sok u mericu, ako nema 250 ml dodati sačuvanu tečnost od ceđenja voća. Umiksati sok i jaje u mešavinu sa suvim voćem. U drugoj posudi prosijati brašno, prašak za pecivo i so. Sipati u posudu sa suvim voćem, pa dobro izmešati.
 Obložiti posudu za pečenje papirom za pečenje. Sipati smesu u pripremljenu posudu. Peći u ugrijanoj rerni na 175°C 75 minuta. Sačekati 10-ak minuta pre nego što izvadite veknu iz papira za pečenje. Kada ga režete, koristite oštar dug nož.

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.