POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Božićna liker torta

Božićna liker torta

Predstojeći najveći praznik ne može se zamisliti bez bogate trpeze, a kraljica svakog božićnog ručka je torta. Evo našeg predloga.

Sastojci:

180 g putera

180 g Azucar Demero smeđeg šećera (poručiti OVDE)

200 g lešnika

160 g Schogetten tamne čokolade (poručiti OVDE)

9 jaja

60 g prezli

1 čašica likera maraskino

1 kesica vanilin-šećera

Prvi fil:

5 jaja

180 g Azucar Demero smeđeg šećera (poručiti OVDE)

1 kašika brašna

1 kesica vanilin-šećera

Drugi fil:

180 g maslaca

160 g Schogetten tamne čokolade (poručiti OVDE)

50 g lešnika

Glazura:

160 g Azucar Demero smeđeg šećera (poručiti OVDE)

140 g Schogetten tamne čokolade (poručiti OVDE)

 

Priprema:

Umutite puter i smeđi šećer, pa postepeno dodajte, jedno za drugim, žumanca, i sve nutite dok masa ne postane penasta. Tada dodajte omekšalu tamnu čokoladu, samlevene lešnike, prezle, maraskino liker i čvrstu penu od ulupanih belanaca. Masu podelite na četiri dela, pa  pecite svaku posebno, na temneraturi 180 stepeni oko 20 minuta. Kada su sve kore pečene ostavite ih da se ohlade.

Prvi fil - jaja, smeđi šećer i brašno umutite na pari, pa dodajte vanilin-šećer i mutite dok masa ne postane sasvim gusta, pa je skinite sa šporeta i ostavite je da se ohladi.

Drugi fil - penasto umutite puter, dodajte omekšalu čokoladu, popržene i samlevene lešnike, spojite oba nadeva, pomešajte ih da se ujednače masa, pa ih podelite na tri dela. Premažite ispečene kore, stavljajući ih jednu preko druge. Gornju površinu, prelijte glazurom od čokolade.

Glazura - u manjoj šerpi prokuvajte smeđi šećer i 3 kašike vode, dodajte tamnu čokoladu i razmutite je. Sklonite sa ringle, mešajte preliv još malo, pa ga odmah prelijte preko torte, razmazujući ga širokim nožem ravnomerno. Ostavite tortu na hladnom mestu.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.