cokolade.rs

Torte

  • Grobower torta sa mandarinama

    Grobower torta sa mandarinama

    15.01.2016.

    Alexander Haebe, glavni poslastičar Mandarin Oriental Hotela u Vašingtonu je autor ovog vrsnog recepta. Sveže nemačke Grabower šampite daju torti jedinstvenu teksturu i ukus, a mandarine i pomorandže uravnoteženu slatkoću. Potrebno vam je za biskvit: 25 g brašna 30 g kukuruznog skroba 20 g Schogetten tamne čokolade, usitnjene 100 g nemačkog marcipana 1/2 semena...

    Opširnije
  • Božićna torta sa suvim voćem

    Božićna torta sa suvim voćem

    30.12.2015.

    Potrebno je: 300 g suvog voća (brusnice, kajsije i šljive) 350 ml hladnog čaja,dve kesice 150 g Azucar Demero smeđeg šećera izrendana korica i sok od narandže izrendana korica i sok od limuna 1 jaje, blago izmućkano 250 g brašna 1 kašičica praška za pecivo prstohvat soli   Priprema:    Iseckati suvo voće, staviti u posudu, pa preliti sa...

    Opširnije
  • Novogodišnja čokoladna torta

    Novogodišnja čokoladna torta

    30.12.2015.

    Veoma jednostavna i slasna, ova torta će vam pružiti sasvim novu dimenziju ukusa...Zašto je ne biste isprobali? Potrebno je: •    100gr Schogetten tamne čokolade •    100g putera, •    250g Azucar Demero smeđeg šećera •    100g brašna, •    1 prašak za pecivo,...

    Opširnije
  • Sočna i elegantna Grabower torta

    Sočna i elegantna Grabower torta

    29.12.2015.

    Ukoliko vam je ponestalo ideja za praznične slatkiše, evo jednog slasnog recepta za tortu sa nemačkim Grabower šampitama : Za biskvit (koru) je potrebno: •    3 jaja, •    2 kašike hladne vode, •    100g šećera, •    100g brašna, •    2 male kašike...

    Opširnije
  • Svečana karamel tortica

    Svečana karamel tortica

    25.12.2015.

    Isprobajte ovaj sjajan recept za savršen svečani desert koji je spojio u sebi dve svetski najvoljenije poslastice – karamelu i čokoladu! Potrebno je: Za kore: •    24 kašike mlevenih oraha •    15 belanaca •    30 kašika šećera •    6 kašika brašna Za fil:...

    Opširnije
  • Čokoladni san

    Čokoladni san

    24.12.2015.

    Ostvarite svoje slatke snove ovom ukusnom tortom i oduševite sve goste dekorativnim desertom kakav još nisu probali… Potrebno je: •    300gr Schogetten mlečne čokolade •    100gr čokolade u prahu •    10 jaja •    350g šećera u prahu •    350g maslaca...

    Opširnije
  • Čoko-torta sa rumom

    Čoko-torta sa rumom

    15.12.2015.

    Novogodišnja trpeza je nezamisliva bez njenog visočanstva-čokolade. Evo sjajnog recepta za veoma slasnu i ukusnu čokoladnu tortu: Sastojci •    3 jaja •    200 gr Schogetten tamne čokolade +100gr za glazuru •    100 gr putera+50 gr za glazuru •    100 gr Azucar Demero smeđeg šećera...

    Opširnije
  • Brza čoko-badem tortica

    Brza čoko-badem tortica

    17.11.2015.

    Kremasta i sočna, ova tortica se jednostavno topi u ustima. Ono što je najbolje, ne zahteva previše vremena, pa je mogu napraviti i ne tako vešte domaćice. Sastojci: •    400gr Schogetten tamne čokolade •    125 g maslaca •    200 g Azucar Demero smeđeg šećera •    40g belog...

    Opširnije
  • Čokoladna torta sa tropskim voćem

    Čokoladna torta sa tropskim voćem

    03.11.2015.

    Tropsko voće, osim što daje nove dimenzije ukusa u kombinaciji sa čokoladom, dostupno je tokom cele godine, pa ovu tortu možete praviti kadgod poželite! Potrebno je: •    400gr Schogetten mlečne čokolade •    450gr šećera •    2 pomorandže + 1 za dekoraciju •    1 limun •  ...

    Opširnije
  • Čokoladna tortica

    Čokoladna tortica

    20.10.2015.

    Napravite ovu sočnu čokoladnu torticu koja će vas potpuno osvojiti.... Sastojci: •    4 jaja, •    100 g Azucar Demero smeđeg šećera , •    200 g putera, •    300 g Schogetten tamne čokolade, •    4 kašike brašna, •    1 prašak za pecivo,...

    Opširnije
logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.