cokolade.rs

Torte

  • Opera torta

    Opera torta

    11.03.2016.

    Torta simboličnog naziva Opera, vodi poreklo iz Francuske, 60-ih godina XX veka. Ova savršeno ukusna poslastica, s neodoljivim mirisom kafe, neizostavni deo ponude je svake operske kuće. Za ovaj recept potrebno Vam je: za biskvit kore Azucar Demesmeđi šećer 2x125g mleveni bademi 2x125g brašno 2x30g žumanca 2x4komada šećer 2x20g puter 2x1kašika belanca...

    Opširnije
  • Maskarpone čokoladna kraljica

    Maskarpone čokoladna kraljica

    22.02.2016.

    Njen izgled vas mami, a ukus obećava slatku simfoniju… Obradujte svoje najdraže ovom kremastom lepoticom: Za biskvit vam je potrebno: •   500g. Schogetten tamne čokolade  •   125g. putera •   9 jaja •  150g šećera u prahu  •   3 kašičice Brendija •   1...

    Opširnije
  • Čokoladna biskvit torta

    Čokoladna biskvit torta

    18.02.2016.

      Nema osobe koja ne voli čokoladnu tortu, a ova sočna i mekana lepotica će vas ostaviti bez teksta!   BISKVIT: 50 g Schogetten tamne čokolade 25 grama Schogetten mlečne čokolade 150 ml mleka 75 ml slatke pavlake 175 g maslaca 250 g brašna 200 g šećera 12 g praška za pecivo 3 jaja prstohvat soli KREMA 100 g Schogetten tamne čokolade 25 g Schogetten mlečne...

    Opširnije
  • Grobower torta sa mandarinama

    Grobower torta sa mandarinama

    15.01.2016.

    Alexander Haebe, glavni poslastičar Mandarin Oriental Hotela u Vašingtonu je autor ovog vrsnog recepta. Sveže nemačke Grabower šampite daju torti jedinstvenu teksturu i ukus, a mandarine i pomorandže uravnoteženu slatkoću. Potrebno vam je za biskvit: 25 g brašna 30 g kukuruznog skroba 20 g Schogetten tamne čokolade, usitnjene 100 g nemačkog marcipana 1/2 semena...

    Opširnije
  • Božićna torta sa suvim voćem

    Božićna torta sa suvim voćem

    30.12.2015.

    Potrebno je: 300 g suvog voća (brusnice, kajsije i šljive) 350 ml hladnog čaja,dve kesice 150 g Azucar Demero smeđeg šećera izrendana korica i sok od narandže izrendana korica i sok od limuna 1 jaje, blago izmućkano 250 g brašna 1 kašičica praška za pecivo prstohvat soli   Priprema:    Iseckati suvo voće, staviti u posudu, pa preliti sa...

    Opširnije
  • Novogodišnja čokoladna torta

    Novogodišnja čokoladna torta

    30.12.2015.

    Veoma jednostavna i slasna, ova torta će vam pružiti sasvim novu dimenziju ukusa...Zašto je ne biste isprobali? Potrebno je: •    100gr Schogetten tamne čokolade •    100g putera, •    250g Azucar Demero smeđeg šećera •    100g brašna, •    1 prašak za pecivo,...

    Opširnije
  • Sočna i elegantna Grabower torta

    Sočna i elegantna Grabower torta

    29.12.2015.

    Ukoliko vam je ponestalo ideja za praznične slatkiše, evo jednog slasnog recepta za tortu sa nemačkim Grabower šampitama : Za biskvit (koru) je potrebno: •    3 jaja, •    2 kašike hladne vode, •    100g šećera, •    100g brašna, •    2 male kašike...

    Opširnije
  • Svečana karamel tortica

    Svečana karamel tortica

    25.12.2015.

    Isprobajte ovaj sjajan recept za savršen svečani desert koji je spojio u sebi dve svetski najvoljenije poslastice – karamelu i čokoladu! Potrebno je: Za kore: •    24 kašike mlevenih oraha •    15 belanaca •    30 kašika šećera •    6 kašika brašna Za fil:...

    Opširnije
  • Čokoladni san

    Čokoladni san

    24.12.2015.

    Ostvarite svoje slatke snove ovom ukusnom tortom i oduševite sve goste dekorativnim desertom kakav još nisu probali… Potrebno je: •    300gr Schogetten mlečne čokolade •    100gr čokolade u prahu •    10 jaja •    350g šećera u prahu •    350g maslaca...

    Opširnije
  • Čoko-torta sa rumom

    Čoko-torta sa rumom

    15.12.2015.

    Novogodišnja trpeza je nezamisliva bez njenog visočanstva-čokolade. Evo sjajnog recepta za veoma slasnu i ukusnu čokoladnu tortu: Sastojci •    3 jaja •    200 gr Schogetten tamne čokolade +100gr za glazuru •    100 gr putera+50 gr za glazuru •    100 gr Azucar Demero smeđeg šećera...

    Opširnije
logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.