POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Tortice od sira i narandže

Tortice od sira i narandže

Veoma aromatična i osvežavajuća kombinacija u malim, slasnim torticama.

Sastojci:

200 g keksa

6 kašika maslaca

500 g svežeg sira

150 g Azucar Demero smeđeg šećera

1 kesica vanilin šećera

4 jaja

4 kašika limunovog soka

6 kašika soka od pomorandže

2 kašike likera od pomorandže

400 ml pavlake

80 g Azucar Demero smeđeg šećera

marmelada od pomorandže

Priprema:

Keks usitnite, dodajte lagano otopljeni maslac i pomešajte. Smesu prebacite u kalupe za mini cheesecake ili u papirne korpice za mafine pa utisnite. Stavite u frižider i počnite da pripremate krem od sira.

Odvojite žumanca od belanaca. Od belanaca umuite sneg. Sveži sir izmešajte sa žumancima, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulupana belanca, liker, limunov i sok od pomorandže i opet promešajte. Krem izlijte na podlogu u kalupima i pecite 30 minuta na 150C.

Kada se tortice malo stvrdnu namažite ih smesom napravljenom od kisele pavlake sa šećerom i vratite ih još na desetak minuta u toplu ugašenu rernu. Kad se tortice ohlade na sobnoj temperaturi stavite ih u frižider i namažite marmeladom od narandže..


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.