POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Tart sa kajsijama

Tart sa kajsijama

Kajsije, mnogima omiljeno voće, u ovom tartu zasijaće još slađe.

Sastojci:

Za testo:

200 g pšeničnog brašna

2 kašike kakao praha

70 g Azucar Demero smeđeg šećera

1 kesica cimeta

1 prstohvat soli

1 jaje

100 g maslaca

Nadev:

500 g kajsije ili 1 konzerva kajsija

Fil od vanile:

400 g slatke pavlake

70 g Azucar Demero smeđeg šećera

1 prstohvat soli

2 jaja

20 g gustina

20 g badema

1 kesica mvanilin šećera

Aprikotiranje:

3 kašike džema od kajsije

1 kašika vode

 

Priprema:

U činiji pomešajte brašno sa kakao prahom, smeđim šećerom, cimetom i solju. Dodajte jaje i maslac. Sve umesite mikserom, muteći prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete fine mrvice. Sipajte mrvice u tepsiju i pritisnite, tako da dobijete koru i pecite u donjoj trećini rerne otprilike 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni, oko 20 minuta.

Fil od vanile - Stavite pavlaku da se kuva. Kada se prohladi, u nju umešajte vanillin šećer, smeđi šećer i so. Pomešajte jaja sa gustinom. Umešajte smesu od jaja u pavlaku. Vratite pavlaku da još jednom kratko prokuva, potom nanesite na polupečenu koru i poravnajte.

Nadev - Kajsije očistite i prepolovite ili kajsije iz konzerve dobro ocedite. Položite kajsije sa oblom stranom na dole preko fila. U svaku polutku stavite po jedan oljušteni badem. Ispecite kolač do kraja na istoj temperaturi otprilike 20 minuta.

Aprikotiranje - Provucite džem kroz cediljku i pomešajte sa vodom. Kratko prokuvajte. Premažite tart i ostavite da se ohladi u kalupu. Pre samog serviranja odvojite kolač od kalupa


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.