POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Slatki jesenji hleb sa bundevom

Slatki jesenji hleb sa bundevom

Bundeva je jedan mali tajni sastojak koji će ovaj slatki hleb učiniti kao da je izašao iz najfinijih pekara.

Sastojci:

2 i po šolje brašna

trećina šolje Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)

2 kašičice kvasca

pola kašičice morske soli

10 kašika putera

1 jaje

1 žumance

¾ šolje pirea od bundeve

četvrtina šolje mleka

smeša jaja i vode

prah šećer za posipanje

Priprema:

Mikserom sa nastavkom za testo umutite brašno, smeđi šećer, kvasac, so, jaja, bundevu i mleko. Mutite srednjom brzinom oko dva minuta, pa najjačom oko pet minuta. Dok mutite, dodajte supenu kašiku putera. Potrebno je da se dobije glatko i lepljivo testo. Potom prebacite testo u podmazanu posudu i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite testo na toplom mestu sat vremena, a zatim ga ostavite u frižideru preko noći.

Sutradan podelite testo na 16 jednakih delova i od svakog napravite kuglu na blago brašnjavoj površini. Loptice od testa stavite na podmazan pleh u dva reda. Pkrijte ponovo plastičnom folijom i ostavite na toplom mestu, oko dva sata.

Kada je testo dovoljno naraslo, premažite ga smešom jaja i vode i pospite šećerom po vrhu. Stavite ga u zagrejanu rernu i pecite oko 35 minuta. Ohladite ga najmanje 10 minuta, pa služite.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.