POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Slatki hleb s limunom i narandžom

Slatki hleb s limunom i narandžom

Idealna poslastica koju možete nositi sa sobom gde god da krenete.

Sastojci:

Za testo:

400 g belog brašna

7 g soli

40 g Azucar Demero smeđeg šećera

10 g instant kvasca

120 ml mleka

4  jajeta

100 g putera

Za citrusnu mešavinu:

2  limuna, sitno rendana kora

1  narandža, sitno rendana kora

100 g listića pečenog badema

0.5  limuna, samo sok

Za pastu:

2  belanca

25 g Azucar Demero smeđeg šećera

25 g mlevenog badema

Priprema:

Testo - U posudu za mešanje stavite brašno, so, smeđi šećer, kvasac, mleko, jaja i puter. Mešajte tri minuta malom brzinom, a zatim pet minuta srednjom da biste dobili meko testo. Prebacite testo u čistu posudu, prekrijte ga i ostavite da narasta jedan sat.

Za citrusnu mešavinu, pomešajte rendane kore citrusa sa pečenim bademom i sokom limuna. Dodajte citrusnu mešavinu testu i rukama sve sjedinite. Podmažite dublji kalup za pečenje s odvojivim dnom, prečnika 23 cm. Formirajte kuglu od testa i stavite je u spremljeni kalup.

Prekrijte ga ili stavite u veću plastičnu kesu, pa ostavite da narasta tri sata, ili dok testo ne dođe do vrha kalupa. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite hleb 20 minuta na srednjoj rešetki.

Za preliv, u posudi mešajte belanca, šećer i mleveni badem dok ne dobijete pastu. Posle 20 minuta pečenja izvadite hleb iz rerne i premažite ga pastom. Smanjite temperaturu rerne na 180 stepeni i vratite hleb da se peče još 20 minuta.

Izvadite hleb iz rerne i ostavite ga da se hladi u kalupu 10 minuta, a zatim odvojite stranice kalupa. Izvadite hleb iz kalupa i stavite ga na rešetku da se skroz ohladi.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.