POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Pekmez od šljiva i čokolade

Pekmez od šljiva i čokolade

Ovako neobičnu i sjajnu kombinaciju ukusa prava je šteta da ne probate!

Sastojci:

5 kg šljiva

2,5 kg Azucar Demero smeđeg šećera

500 g Schogetten tamne čokolade

2 kašike ruma

po želji aroma vanile

Priprema:

Šljive operite, očistite od koštica i stavite u veliki lonac. Dodajte smeđi šećer, sve dobro izmešajte i stavite na jaku vatru da kuva sve dok se šljive ne raspadnu. Ovu količinu kuvajte oko sat vremena. Šljive zatim sklonite s vatre, usitnite ih mikserom ili u blenderu pa ih vratite na vatru. U smesu dodajte tamnu čokoladu, promešajte da se otopi i dodajte rum. Prema želji dodajte vanilu. Pekmez kuvajte još pet minuta neprestano mešajući kako čokolada ne bi zagorela. Pekmez sipajte u prethodno sterilizovane tegle, a zatim ih bez poklopaca naslažite u veliku tepsiju i stavite u rernu ugrejanu na 100°C.

Ostavite da se pekmez zapeče otprilike 15-20 minuta. Kad se stvori korica, tegle zatvorite pa ih ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.