POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Palačinke sa čokoladom i bobičastim voćem

Palačinke sa čokoladom i bobičastim voćem

Letnje dane mnogi jedva dočekaju, ne samo zbog toga što se konačno oslobodino zimske garderobe, već i zbog sezonskog voća koje je u izobilju i treba ga maksimalno iskoristiti, posebno crveno bobičasto, koje je među najzdravijim. Osim za sokove, šejkove i sladolede koji su popularni u ovo doba godine, možete isprobati i poslasticu koju svi obožavaju, a to su palačinke. U kombinaciji sa Schogetten čokoladom jagoda trilogia i bobičastim voćem, biće svakako jedinstvene i neodoljive.

Potrebno je: 3 jaja

                       6dl mineralne vode

                       3 kašike ulja

                       150gr glatkog brašna

                       150gr oštrog brašna

                       10gr Demero smeđeg šećera

                       1 vanilin šećer

Za krem: 150gr Schogetten čokolade jagoda trilogia

                 300gr bobičastog voća

                 2 kašike vode

                 10gr Demero smeđeg šećera

                 500gr sira mascarponea

                 100gr mlevenog keksa

                 Narezane maline

Priprema: Tečne sastojke umutiti pa dodati suve i umutiti mikserom, da nema grudvica. Ostaviti 30 minuta. Palačinke peći na teflon tiganju na 2,5 sa obe strane. Za krem čokoladu otopiti na pari i ostaviti da se hladi. Bobičasto voće kuvati uz dodatak vode i šećera nekoliko minuta. Izmiksati i procediti. Ohladiti. Mikserom umutiti sir pa dodati čokoladu, hladan pire od bobičastog voća i mleveni keks. Palačinke premazati nadevom i ukrasiti voćem. Prijatno!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.