POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Kremasti tart sa trešnjama

Kremasti tart sa trešnjama

Ova neodoljiva Francuskinja ukusna je i kremasta, a i jednostavna za pravljenje.

Sastojci :

400 g zrelih trešanja

4 jaja

150 g brašna

150 g maslaca

200 ml mleka

120 g  Azucar Demero emeđeg šećera (možete poručiti OVDE)

1 štapić vanile ili estrakt vanile

1 šolja likera od višanja

Priprema:

Voće namočite u liker i ostavite da odstoji sat vremena. Posudu za pečenje namažite maslacem, dodajte trešnje i rasporedite ih po dnu.

U veću posudu stavite jaja i lagano sa mutilicom umutite na kratko. Zatim dodajte brašno i nastavite mešanje mutilicom. sa mutilicom. Mutite dok ne dobijete smesu bez grudvica.

Dodajte otopljeni maslac koji se malo ohladio. Nastavite mešanje mutilicom, pa dodajte mleko i na kraju smeđi šećer i nastavite da mešate. Zatim dodajte štapić vanile i promešajte. Polako prelijte preko voća.

Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 200°C 15 minuta, zatim smanjite temperaturu na 170°C i nastavite da pečete još 15 minuta. Proverite čačkalicom da li se testo ispeklo. Izvadite i dodajte par komadića maslaca i vratite u rernu još 5 minuta.

Kada se ohladi pospite šećerom u prahu.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.