cokolade.rs

Kremasti puding od pirinča

Kremasti puding od pirinča

Puding je još lepši ako mu dodate koštunjavo voće.

Sastojci:

Za puding:

80 g Azucar Demero smeđeg šećera

125 g Riso Gallo Arborio pirinča

1 l mleka

1 štapić vanile

Za preliv:

150 g Azucar Demero smeđeg šećera

 200 ml slatke pavlake

80 g putera

prstohvat soli

Priprema:

U dubokom tiganju pomešajte drvenom kašikom mleko, smeđi šećer, pirinač i izrendani štapić vanile. Poklopite i ostavite malo prostora između tiganja i poklopca. Kuvajte na najmanjoj ringli na visokoj temperaturi oko 10 minuta. Nakon toga temperaturu smanjite na minimum i kuvajte još 20 minuta. Isključite šporet i u celosti poklopite tiganj poklopcem. Kuvajte dok se ringla u potpunosti ne ohladi, uz povremeno mešanje.

Za karamel preliv rastopite smeđi šećer, dodajte slatku pavlaku, postepeno, da izbegnete prskanje. Kada smesa provri, dodajte puter i sve dobro promešajte.

U staklene posude sipajte prohlađeni puding i prelijte karamel nadevom. Desert možete garnirati koštunjavim voćem i cimetom.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.