POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Kompot od dunja

Kompot od dunja

Jesen se polako bliži i možda je pravo vreme da uzmete i ovaj recept za divan kompot od dunja u obzir. Miris i ukus će vas očarati.

Sastojci:

6 dunja

2 kesice limuntusa

2 limuna

Azucar Demero smeđi šećer

voda

Priprema:

U posudi rastvorite limuntus u vodi (oko 1 l vode) i dodajte limun isečen na kolutove. Dunje očistite od kore i u toku čišćenja umačite u rastvor limuntusa da očišćeni delovi ne bi potamneli. Očišćene ih potopite u ovaj rastvor. Isecite dunje na komade i slažite ih u čiste tegle.

Rasporedite kolutove limuna u svaku teglu. Dodajte po tri kašike smeđeg šećera u svaku teglu i nalijte vodom pa zatvorite poklopcima.

U dublji sud stavite tkaninu na dno, po njoj poređajtei tegle, pa nalijte vodom da sve tegle budu potopljene u vodi. Poklopite posudu i stavite na tihu vatru da provri i ostavite da vri oko 20 minuta.

Skinite sa vatre i ostavite da se tako u vodi tegle ohlade. Sutradan ih izvadite.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.