POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Kolač sa pomorandžama i rikota sirom

Kolač sa pomorandžama i rikota sirom

Miris dok se ovaj kolač peče postaće vaš omiljeni parfem.

Sastojci:

3-4 pomorandže, 1 za sok i 2 za oblaganje

100 g putera sobne temperature

250 g Azucar Demera smeđeg šećera

250 g mekog brašna

1,5 kašičica praška za pecivo

prstohvat soli

narendana korica 1 pomorandže

250 g rikota sira

3 jaja

sok od pola limuna

sok od 1 pomorandže (one s koje se renda korica)

 

Priprema:

Kalup obložite papirom, kako dno, tako i stranice. Prosejte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte prstohvat soli, pa izmešajte. U brašno narendajte koricu narandže. Iscedite narandžu i limun. Odvojite žumanca u šoljicu, belanca u posebnu posudu za mućenje.

Omekšali maslac u drugoj posudi umutite penasto sa smeđim šećerom, pa dodajte sir i nastavite sa mućenjem. Kada se sve lepo sjedini, dodajte žumanca pa i njih umutite. Zatim ulijte sok od pomorandže i limuna, pa pažljivo izmiksajte da ne prska. Nakon toga, umešajte mikserom i brašno sa praškom za pecivo i narendanom korom pomorandže.

Pomorandže isecite na tanke kolutove sa sve korom. Dno i stranice kalupa obložite kolutovima pomorandži. Zatim umutite belanca kašikom u smesu sa brašnom. Smesa treba da ostane vazdušasta.

Gotovu smesu polako prespite u kalup i po potrebi poravnajte. Kolač pecite oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180C. Po potrebi prekrijte odozgo alu-folijom. Testirajte čačakalicom da li je pečeno.

Kolač ostavite da se prohladi, pa prevrnute na tacnu, da pomorandže budu gore.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.