POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Domaći sladoled sa tamnom čokoladom

Domaći sladoled sa tamnom čokoladom

Da li ste razmišljali o tome kako da se rashladite u vrelim danima koji dolaze? Hladni napici jesu dobra ideja, ali kad vam dođu iznenadni gosti, a želite uvek da imate posluženje, možete probati domaći sladoled sa Frankonia tamnom čokoladom.

Potrebno je: 5 belanaca

                       10 supenih kašika Demero smeđeg šećera

                       5 žumanaca

                       5dl slatke pavlake

                       Vanilin šećer

                       3dl mleka

                       200gr Frankonia tamne čokolade

                       100gr lešnika

Priprema: Mleko staviti u šerpu da se dobro zagreje. U činiju umutiti žumance pa mu dodati šećer. U vrelo mleko umutiti žumance i pustiti da se smesa zgusne kao kad spremate puding. Sklonite sa ringle. Umutite posebno belance pa ga dodajte prohlađenoj smesi od mleka i žumanaca. Zatim umutite slatku pavlaku pa joj dodajte rastopljenu čokoladu. Sjedinite obe smese. Sve dobro izmešajte pa preručite u činiju i po vrhu pospite seckanim lešnicima. Ako sipate u staklene čaše, umesto lešnika možete ukrasiti slatkom pavlakom ili šarenim jestivim mrvicama.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.