POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladno-orasna harmonija

Čokoladno-orasna harmonija

Ovaj kolač je toliko pun čokolade, fila i oraha da ćete ga teško zaboraviti.

 

Sastojci za testo:

10 belanaca

250 g Azucar Demera smeđeg šećera

220 g mlevenih oraha

3 kašičice brašna

 

Sastojci za čokoladni fil

200 g Schogetten tamne čokolade

250 ml neutralne pavlake

 

Preliv:

150 g Schogetten mlečne čokolade

200 ml neutralne pavlake

1 kašičica putera

 

Priprema:

Napravite čokoladni fil tako što ćete sitno iseckati čokoladu, ugrejati do ključanja neutralnu pavlaku, preliti preko čokolade i dobro sjediniti, pa sve izmešati da se dobije glatka i sjajna smesa. Fil dobro ohladite u frižideru oko 3 – 4 sata. Belanca mutite dok se ne dobije srednje čvrsta pena pa polako dodajte smeđi sećer uz stalno mućenje mikserom.

Kada se dobije čvrsta smesa lagano umešajte mlevene orahe i brašno. Sipajte smesu u kalup koji ste obložili papirom za pečenje.

Pecite testo oko 20 – 25 min dok lako ne porumeni po površini. Pečeno testo ohladite pa ga presecite na tri jednaka dela kraćom stranom, da dobijete tri kore.

Ohlađenu čokoladu izmiksirajte penasto i podelite na dva dela. Prvu koru premažite polovinom fila, stavite drugu koru, premažite drugom polovinom fila, stavite treću koru. Filovan kolač stavite u frižider na dva – tri sata.

U međuvremenu otopite čokoladu u neutralnoj pavlaci, dodajte kašiku putera, dobro izmešajte pa ostavite na stranu da se preliv ohladi. Tečnim prelivom prelijte ohlađen kolač pa ga vratite u frižider da preliv očvrsne, najbolje preko noći.

Sledeći dan kolač secite na kocke i služite. 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.