POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladni mus sa pistaćima

Čokoladni mus sa pistaćima

Probajte ovaj slatki izazov kojem ne možete odoleti. 

Sastojci:

Za mus:

2 jaja

200 g Schogetten tamne čokolade 

100  g Azucar Demero smeđi šećer 

1 kašika kakaa

200 ml slatke pavlake

so

 

Za karamelizovane pomorandže:

1 pomorandža

100 g Azucar Demero smeđeg šećera 

50 g pistaća

Priprema:

Rastopite crnu čokoladu na pari. Odvojite belanca od žumanaca u posebne posude. Dodajte prstohvat soli u belanca i umutite na sneg zajedno sa dve supene kašike smeđeg šećera. U posebnu posudu sipajte slatku pavlaku, dodajte dve supene kašike smeđeg šećera i mutite dok ne dobijete mekan krem. Dodajte sveže izrendanu koru od pomoradže i rastopljenu čokoladu i dobro  ohladite. Umutite žumanca sa kakaom u prahu. Dodajte čokoladu i ponovo promešajte smesu. Sjedinite sa umućenom pavlakom, a nakon toga pažljivo dodajte i belanca. Mešajte pažljivo dok ne dobijete homogenu smesu. Ostavite da se malo ohladi. 

 

Sipajte braon šećer u suv tiganj i ostavite da se karamelizuje, nemojte mešati. Isecite pomorandžu na kriške, a nakon toga na četvrtine. Karamelizujte komade voća sa obe strane. Servirajte mus u desertne čaše i ukrasite karamelizovene pomorandže. Na kraju mus pospite pistaćima.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.