POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladni kolačići sa tahinijem

Čokoladni kolačići sa tahinijem

Za ovaj neobičan kolač napravite sopstveni tahini koristeći crne ili bele semenke susama. Crne imaju hranjiviji, slađi ukus, što ih čini savršenim parom crnoj čokoladi.

Sastojci:

50 g putera

250 g Azucar Demero smeđeg šećera 

1 jaje

200 g brašna

2 kašike kakaa

200 g Schogetten tamne čokolade 

Za crni tahini:

100 g semenki crnog susama

100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 

30 g javorovog sirupa

Priprema:

Kako biste napravili crni tahini, pecite susam u tiganju na laganoj vatri, dok ne osetite aromu. Nakon toga ih sameljite. Dodajte javorov sirup i ponovo izblendirajte. 

Zagrejte rernu na 180C i stavite dva sloja papira za pečenje. U dubokoj posudi umutite puter i smeđi šećer. Dodajte jaje i 80 g crne paste od tahinija, pa sve sjedinite. Potom dodajte brašno, kakao i iseckanu tamnu čokoladu i mešajte dok se sastojci potpuno ne sjedine.

Napravite 20 loptica, poređajte po plehu i lagano ih pritisnite dlanom. Vodite računa da budu dovoljno udaljeni jedni od drugih. Pecite ih do osam minuta, da budu mekani u sredini, jer će se tokom hlađenja stegnuti.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.