POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladni božićni kolač

Čokoladni božićni kolač

Ovaj čokoladni kolač se, prema tradiciji, poklanja za vreme božićnih praznika.

Sastojci:

200 g maslaca

225 g

4 jaja

225 g brašna

50 g kakaa

200 g kandiranih trešanja (mogu iz slatka)

1/2 kašičice cimeta

1/2 kašičice mešavine začina za medenjake

200 g suvog grožđa

200 g urmi

75 g seckanih oraha

50 g kandirane korice pomorandže

100 g Schogetten tamne čokolade

Priprema:

Umutite penasto maslac i šećer, dodajte jaja i na kraju brašno izmešano sa kakaom. Posebno izmešajte suvo voće, urme prethodno očistite od koštica i sitno iseckajte, pa dodajte i začine po ukusu. Pažljivo sve sjedinitite sa umućenim maslacem i brašnom.

Kalup obložite papirom za pečenje i prespite smesu. Lepo izravnjajte i napravite malo udubljenje na sredini da bi kolač bio što ravniji kad se ispeče. Prvih pola sata pecite na 200 C, a zatim smanjite na 150 C i pecite još oko sat i po, a po potrebi pokrijte papirom za pečenje. Nakon toga ostavite u rerni da se ohladi još oko 1 h.

Rastopite 100 g tamne čokolade na tihoj temperaturi i u tankom sloju premažite papir za pečenje. Kad se čokolada stegne modlicom izvadite zvezdice i ukrasite kolač. Ukoliko ne želite da ukrašavate kolač, možete ga samo premazati otopljenom čokoladom.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.