POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladne karamel pločice

Čokoladne karamel pločice

Zbog ovog troslojnog, hrskavog zadovoljstva, zaboraviće na sve probleme.

Sastojci:

125 g putera

100 g Schogetten tamne čokolade

1/4 šolje Azucar Demero smeđeg šećera

1/2 kašičice ekstrakta vanile

1 jaje

1 1/2 šolje brašna

1/4 šolje kakao praha

1/3 šolje karamele

Priprema:

Dva velika pleha obložite papirom za pečenje. Mikserom umutite puter, smeđi šećer i vanilu oko pet minuta ili dok smesa ne postane svetla i vazdušasta. Dodajte jaje i nastavite da mutite. Sipajte brašno i kakao u prahu preko smeše putera i varjačom lagano promešajte. Uklonite četvrtinu testa. Oblikujte oba dela testa (I manji i veći) u disk i umotajte u plastičnu foliju. Stavite u frižider na 15 minuta.

Od velikog dela testa napravite štanglice dužine 4 cm i širine 2 cm. Stavite na pripremljene tacne, ostavljajući prostor sa strane. Pomoću kraja drvene kašike napravite udubljenje 3 cm puta 1 cm u sredini svakog pravougaonika. Napunite svaku štanglicu jednom kašičicom karamele.

Zagrejte rernu na 180 ° C ili 160 ° C sa ventilatorom. Preostalo testo razvaljajte između dva lista papira za pečenje do debljine 5 mm. Pomoću malog oštrog noža isecite na pravougaonike 3 cm puta 5 cm. Premotajte ostatke i ponovite da biste još pravougaonika. Postavite jedan pravougaonik na vrh svake štanglice punjene karamelom. Pritisnite lagano da biste zatvorili. Zamrznite oko 15 minuta, pa pecite 8 do 10 minuta. Prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.

Otopite tamnu čokoladu pa potom potapajte gornju stranu pločice u čokoladu i nežno otresite višak. Stavite pločicu okrenutu čokoladom nagore na rešetku postavljenu preko pleha obloženog papirom za pečenje. Odložite na pola sata pre služenja,


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.