POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladna torta

Čokoladna torta

Iako je Nova godina prošla, i danas je lep dan za ovakvu tortu, a možete je pripremiti I za predstojeći pravoslavni Božić.

Sastojci:

6 jaja

150 g brašna

150 g Azucar Demera smeđeg šećera

100 g butera

300 g Schogetten mlečne čokolade

5 dl slatke pavlke

3 kesice krem fiksa

čokoladne mrvice

šećer u prahu

krupno sečeni bademi

Priprema:

Zagrejte slatku pavlaku, pa dodajte kockice čokolade i mešajte dok se čokolada ne otopi. Smesu stavite u fižider i rashladite.

Umutite čvrst sneg od belanaca, a posebno penasto umutite žumanca sa šećerom i buterom. U ovu smesu pažljivo umešajte sneg od belanaca. Po malo dodajte prosejano brašno.

Dobijenu smesu izručite u nauljen i pobrašnjen pleh. Pecite u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 30 minuta. Izvadite, pa koru ohladite i isecite na tri jednake manje kore. Ohlađenoj pavlaci dodajte krem fiks i ulupajte šlag.

Premažite kore, a zatim premažite tortu odozgo i sa strane. Tortu sa strane pospite grubo iseckanim bademima a odozgo ukrasite čokoladnim mrvicama i šećerom u prahu.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.