POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čizkejk sa kupinama

Čizkejk sa kupinama

Iskoristite sezonu ovog čarobnog bobičastog voća.

Sastojci:

Za koru:

250 g mlevenog keksa

160 g maslaca

40 g Schogetten tamne čokolade

Za fil:

500 gr rikota sira

3 dl slatke pavlake

160 g Azucar Demero smeđeg šećera u prahu

1 kesica želatina

1 dl mleka

Za preliv od kupina:

500 g kupina

4 kašike Azucar Demero smeđeg šećera

2 kesice vanilin šećera

2 dl vode

1 kesica želatina

Priprema:

Sve sastojke za koru sjedinite i rukama umesite smesu pa je rastanjite u okrugli kalup za tortu (26 cm). Stavite koru u frižider na hlađenje dok spremate fil.

Za pripremu fila dobro izmutite sir i smeđi šećer u prahu pa dodajte prethodno umućenu slatku pavlaku i polako promešajte. Želatin stavite sa 4 kašike hladne vode da nabubri, a potom ga stavite u šerpicu sa mlekom i na laganoj vatri otopite. Dodajte otopljen želatin u smesu od sira i pavlake i lagano promešajte. Rasporedite smesu preko kore i ostavite u frižider dok ne napravite preliv od kupina.

Voće, vodu i obe vrste šećera stavite da prokuva pa kuvajte 3-4 minuta. U voće polako dodajte nabubreli želatin i i mešajte žicom za mućenje dok se želatin ne otopi. Ostavite preliv da se prohladi na sobnoj temperaturi. Mlak preliv sipajte preko fila i ostavite kolač preko noći da se stegne.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.