cokolade.rs

Berry pita

Berry pita

Penasti, slatko – kiselkasti fil učiniće da zavolite ovu pitu na prvi zalogaj. Zavirite u recept.

Sastojci:

Za testo:

300 g brašna

2 kašičice praška za pecivo

200 g maslaca

70 g Azucar Demero smeđeg šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

2 kašike kisele pavlake

5 žumanaca

Za fil:

5 belanaca

150 g Azucar Demero smeđeg šećera

2 kesice pudinga od vanile

6 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 kašika ekstrakta vanile

500 g bobičastog voća po želji (maline, jagode, borovnice, kupine, višnje)

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Testo – Izmešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte smeđi šećer i na listiće iseckan maslac. Utrljajte maslac u brašno da dobijete mrvice. Dodajte žumanca, kiselu pavlaku i vanilu. Od ovih sastojaka umesite glatko testo. Ako je potrebno dodajte jos malo brašna, ali pazite da ne bude pretvrdo jer će se testo nakon hlađenja jos stvrdnuti.

Testo podelite na dva dela, da jedan deo bude malo veći od drugog. Zamotajte ga u prozirnu foliju, stavite veći deo u frižider, a manji deo podelite na dve lopte i stavite ih u zamrzivač oko pola sata. Ne dopustite da vam se testo u potpunosti zaledi.

Fil – Umutite belanca u čvrsti sneg, dodajte postepeno smeđi šećer i vanilu. Dodajte potom prašak za puding i nežno varjačom sve pomešajte. Dodajte 6 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja i sve lagano umešajte.

Prvo razvucite testo u pleh, pa potom pripremajte fil. Pleh obložite papirom za pečenje, veći komad testa razvijte i položite na pleh. Preko sipajte fil i ravnomerno ga rasporedite. Zatim poređajte voće, a preko narendajte testo ili napravite unakrsne trakice. Pecite na 180 stepeni oko 15 minuta, smanjite na 160 stepeni pa još 15 minuta pecite. Nakon toga isključite rernu i ostavite još 15 minuta kolač unutra.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.