POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Beli čokoladni kolač

Beli čokoladni kolač

Ovo je jedan od onih finih kremastih kolača, koje ćete teško prestati da jedete.

Sastojci:

Podloga:

500 g mlevenog keksa

200 g maslaca

200 ml mleka

Krem:

4 kašike Azucar Demero smeđeg šećera

600 ml mleka

2 pudinga od vanile

300 ml slatke pavlake

Preliv:

150 ml slatke pavlake

Dekoracija:

150 g Schogetten bele čokolade

50 ml slatke pavlake

Priprema:

Prvo pripremite krem da se može hladiti. U činiji pomešajte puding od vanile, smeđi šećer i 200 ml mleka. Preostalo mleko sipajte u šerpu i kuvajte.

Kada provri, sklonite sa strane i umešajte pripremljeni puding. Sve zajedno vratite da se kuva. Vruć krem prebacite u činiju, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

Za to vreme pripremite podlogu. U veću činiju dodajte mleveni keks i u sredini napravite udubljenje. Nastavite da dodajete istopljeni maslac i mleko. Sastojke pomešajte, a zatim rukom nastavite da sjedinjujete.

Pripremljenu smesu prstima rasporedite na dno kalupa. Podlogu stavite u frižider dok krem ne bude gotov. Nakon što se krem ohladio, uklonite foliju, pa izmešajte mikserom.

Posebno izmiksajte slatku pavlaku. Pripremljeni šlag dodajte u krem i sve sjedinite. Krem rasporedite preko podloge i stavite u frižider. Slatku pavlaku umućenu za šlag rasporedite preko kremaste smese, pa opet stavite u frižider.

Za dekoraciju preko izrendane čokolade prelijte šlag. Otopite na pari i kada se ohladi, rasporedite na kolač. Sve zajedno vratite u frižider da se kolač stegne i ohladi.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.