POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Američke palačinke sa jagodama - osvežavajući prolećni desert

Američke palačinke sa jagodama - osvežavajući prolećni desert

Izolacija prilično loše utiče na većinu, posebno na one koji su stalno kod kuće i nemaju šta raditi, ali ne i na one koji obožavaju da spremaju poslastice i razne đakonije svojim ukućanima. Zato iskoristite vreme na najbolji mogući način i obradujte najmilije voćnim američkim palačinkama. Kraljica voća, jagoda, uvek nosi miris proleća i idealna je za osveženje u toplim danima koji slede!

Potrebno je: 2 čaše mleka

                       ½ čaše jogurta

                       ½ čaše Carapelli maslinovog ulja

                       ½ čaše Azucar Demero smeđeg šećera

                       2,5 čaše brašna

                      1 kesica praška za pecivo

                       2 veća jaja

Priprema: Posebno umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati žumanca, onda sve tečne sastojke, pa mutiti još malo mikserom, onda dodati brašno,prašak za pecivo i mutiti još malo mikserom na najsporijoj brzini,da smesa nema grudvice. Tiganj mora biti vreo, pa kad stavite prvu palačinku,smanjite temperaturu na pola. Palačinku okrenuti kad počnu da izlaze balončići. Možete ih nafilovati po želji,a odozgo staviti jagode i iskoristiti ih kao dekoraciju na tanjiru. Zasigurno ćete obradovati ukućane, posebno one najmlađe!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.